Sveddas 10 frågor

Vi fick ett inlägg tidigare som vi är väldigt tacksamma för. De bestod av 10 frågor och dom tänker vi självklart försöka besvara. Dessa kom från vår käre vän Jonas Svedin som just nu jobbar på Frosting i Sundsvall.

”Okej. Det är nu jag kliver in i matchen, Jonas Svedin, er spirituella ledare och pappa. Jag har några frågor som jag antar att ni tänkt på, det ser jag ju i det Ronnie skrivit. Men jag måste ändå fråga. Jag är ju nyfiken vad mina söner gör. Därför kommer nu Sveddas 10 frågor.”


1. Tiderna är tuffa. Kanske tuffare än någonsin. Hur ser er tidsplan ut? När har ni som mål att komma igång med byrån?
Oj, tidsplanen den är ett kapitel i sig. Vi har sagt inom 3 år men de betyder inte att vi kanske inte kan se Star&Captain igång inom en väldigt snar framtid. Vad gäller krisen så kan det till och med vara en fördel att bära F-Skattsedel, så vi ser ljust på framtiden.

2. Kommer fenomenet blogg hinna dö ut innan ni är igång med byrån?
Haha, nja om vi nu skulle säga att de tar tre år så tror vi nog inte att bloggfenomenet dött ut men de tar säkert andra former. Redan idag kan man posta ett inlägg direkt från din mobiltelefon. Mikrobloggar och videobloggar de är bara två exempel på vilka möjligheter och former en blogg kan ta redan idag. Och vi kommer se fler alternativ snart..


3. Räknar ni med att jobba som juniorkonsult innan ni sätter igång byrån för att på så sätt skaffa erfarenhet?
Det är möjligt att vi kommer jobba för ett etablerat företag/organisation innan för att få erfarenhet. En tanke vi haft är bygga upp Star&Captain stegvis. Men givetvis finns det en möjlighet att företaget ser dagens ljus tidigare.

4. Hur kommer ni att nischa er? Sport? Teknik? Bilar? Damkläder? Ja ni förstår.
Givetvis bör vi smalna av våran repertoar, de är diskussioner vi har löpande och har ni några tips är dom varmt välkomna. Annars tror vi inte att man kan vara så kräsen till en början. Men hållbara varumärken och PR är våra specialiteter. En tanke är att ha ett samarbete med en etablerad byrå och inledningsvis gör mindre jobb för dom.

5. Varför ska jag som kund välja två unga killar i en tid när man håller hårdare i pengar än mammas hand?
Givetvis en utmaning. Vi möter branschen med ett öppet sinne, och har inte förutfattade meningar om hur saker och ting ska göras. Det är upp till oss att bevisa vad vi kan. För uppdrag kommer vi att få. Personliga rekommendationer är något som är viktigt inom den branschen vi är på väg ini i. Vi vet vad vi vill, vi vet vad vi kan.

6. Det mesta handlar antagligen om att sälja, inte att sitta skapa fräsig PR på ett ännu fräsigare kontor. Med andra ord, hur finner ni era kunder?
Bloggen är ett första steg mot att starta vårt företag. Vi lever i en tid då det handlar om att särskilja sig och förmedla tankar. Att nå fram till kunden. Vissa kunder kommer vi att nå genom vår blogg. Vissa kommer vi att nå genom rekommendationer. Men återigen, det här är första steget. Mycket kommer att falla på plats längs vägen. Vi är två hårt arbetande charmörer. Säljande kan vi, idéer har vi.

7. Begreppet PR är större än mitt självförtroende. Vilken del inom PR är det ni skulle vilja satsa på.
Haha, ja en av få saker som är större än Jonas självförtroende kanske? Men ditt självförtroende är stort med all rätt. Just nu vill vi göra de vi tycker är kul, därför kommer vi satsa på att hålla oss till hållbara varumärken, storytelling, lite press etc. Sen kan man som sagt inte vara så kräsen till en början. Så har du ett uppdrag så hör av dig, haha…

8. Vad vill ni uppnå med er byrå? Vilka är era mål?
Förändra världen! Nej, inte så drastiskt kanske. Men vi har en syn på kommunikation och varumärken som bottnar i ärlighet och trovärdighet, kort och gott vi vill göra det på vårat sätt och testa våra vingar. Sen finns det inga konkreta mål som ekonomisk omsättning osv. Ännu! Men självklart är ett första mål när företaget väl är startat att vi går runt. Det vore sedan väldigt kul att kunna expandera.

9. Förklara med ETT ord varför ni kommer att lyckas.
Thomas: Ödmjukhet
Ronnie: Vilja


10. Om ni gör en vinst. Vad är det första ni kommer att investera pengarna i?
Nya gardiner kanske, haha? Nej men de har vi nog inte tänkt på så tillbaka till företaget på ett eller annat sätt blir nog nummer ett. Sen om det blir nya lokaler eller gardiner ser vi då.


Tack för frågorna Jonas!! Hoppas ni andra också får svar på några av era frågor och har ni inte de så ställ fler frågor ni också, så ska vi svara på dom med!!

Star & Captain

Kommentarer
Postat av: Patrik

Hmm... Intressant att ni redan har lärt er svara på frågor som "riktiga" konsulter, dvs lite luddigt, svävande och nästan inget konkret... hehe



Så tillåt mig att fråga:



- När ni skriver: "Vi vet vad vi vill, vi vet vad ni kan". Vad vill ni och vad kan ni?



- Samma sak med: "Säljande kan vi, idéer har vi". Jag vill veta mer om idéerna!



Och, till sist, jag vill se ett mer konkret svar på frågan om vad ni har för mål med er verksamhet. Visserligen är allt i sin linda, men något måste ni väl sikta på? Bättre att ha mål som "Få ligga mer" eller "Bli världens största PR-byrå" än att inte ha några mål alls...



Lyckas ni ge bra svar på mina frågor och övertyga mig om att Star & Captain har en ljus framtid till mötes, så ska ni få ett första uppdrag av mig! :-)



/Guldgossen

2008-12-06 @ 14:27:18
URL: http://guldgossen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0