Lägereldar

Det har alltid funnits omkring oss. Från början handlade det om överlevnad och ett sätt att fördriva tiden. Berättandet har alltid funnits där, och det spelar en viktig roll i vår vardag. Det är kanske en av de viktigaste delarna i våra digitala medier.

Berättandet är något vi vill ha omkring oss, och det kan vara en anledning till att sociala medier i form av Facebook och bloggar fortsätter växa. Det är ett sätt att dela med sig av erfarenheter och upplevelser i en berättande form.

Vi har alla en unik historia att berätta. Många av ni som läser det här är antagligen redan i branschen, eller på väg in i den. Storytelling är en viktig pusselbit och något som man bör ta hänsyn till. Ett berättande närmande är något vi alla kan använda i vår kommunikation. Det kan ofta vara ett sätt att fånga uppmärksamhet eftersom det öppnar upp flera dramaturgiska möjligheter.

Berättandet tycks hela tiden hitta nya uttryckssätt.

Frågan är, vad blir nästa steg?

Star&Captain

Kommentarer
Postat av: Patrik

Finns det inte en liten risk att all denna så populära "storytelling" gör att vårt samhälle blir mer uppdiktat, förljuget och överdrivet?Den enes historia måste ju bräcka den andres för att sticka ut och då är det väl lätt att sanningen får stryka på foten. Eller, vad tycker ni?

2009-01-07 @ 22:33:31
URL: http://guldgossen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0